Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΩΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΩΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα.
- Σε μπολ βάζουμε πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, πιπέρι καγέν, σκόρδο αποξηραμένο, κρεμμύδι, μουστάρδα, ζάχαρη μαύρη, μπαλσάμικο με μέλι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα.
- Αλείφουμε ολόγυρα το φιλέτο σολομού.
- Βάζουμε το σολομό σε πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20′.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8′ να ροδίσει.
- Προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο και το ξύδι.
- Αφήνουμε 2-3′ να καραμελώσουν.
- Ψήνουμε τα φιλέτα σολομού σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 3-4′ από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε στο πιάτο με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
- Γαρνίρουμε με τη φανταστική σαλάτα που σας έχω παρακάτω.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ
- Μουλιάζουμε το σιτάρι για 15′ σε νερό.
- Το στραγγίζουμε.
- Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το βράζουμε με λίγο αλάτι ή ζωμό για περίπου 25′ να μαλακώσει.
- Το στραγγίζουμε.
- Το βάζουμε σε μπολ κι όσο είναι ζεστό προσθέτουμε λίγο λάδι, το σκόρδο, το ξύδι, την κρέμα μπαλσάμικο και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να μαριναριστεί.
- Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σε πολύ μικρά καρέ.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 5-6 ´ ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά να μαλακώσουν.
- Αλατίζουμε.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο μπολ με το σιτάρι.
- Προσθέτουμε το αγγούρι και τα ντοματίνια.
- Πασπαλίζουμε με τα βότανα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ελέγχουμε την οξύτητα χρειάζεται αρκετή οξύτητα γιατί τα υλικά είναι γλυκά. Επίσης το μπούκοβο δίνει ένταση και ταιριάζει πολύ με το σύνολο των γεύσεων.
- Αν έχετε χρόνο αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί γίνεται ακόμα πιο νόστιμη.