Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος.
- Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αρακά ή φασολάκια (ό,τι έχουμε), κρόκο Κοζάνης και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7 με 8 λεπτά και στρώνουμε πάνω-πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια).
- Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της.
- Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά.
- Συνολικά θέλει περίπου 20 λεπτά ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.