• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
282

Για τη παέγια

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καλαμάρια ή 2 σουπιές
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 2 πρέζα/ες κρόκος Κοζάνης
  • 1 συσκ. ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 φλ. αρακάς
  • 4 φλ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
  • 6 φλ. ζωμό ή νερό βραστό
  • 500 γρ. φρέσκα μύδια
  • 500 γρ. γαρίδες
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι σε τέταρτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος.

    Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

    Προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.

    Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε αρακά ή φασολάκια (ό,τι έχουμε), κρόκο Κοζάνης και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα προσθέτουμε.

    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.

    Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7 με 8 λεπτά και στρώνουμε πάνω-πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια).

    Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της.

    Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά.

    Συνολικά θέλει περίπου 20 λεπτά ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.

    Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

    Αγαπάτε την Ισπανική κουζίνα; Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται