Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σε περίοδο εκτός νηστείας το ζεσταίνουμε και το καθαρίζουμε από την πρωτεΐνη.
- Χρειάζεται καθαρό βούτυρο για πλούσια γεύση.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει.
- Να σκάσει ο κόκκος του και να βγάλει όλα τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες, που δίνουν έξτρα γεύση.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Με την κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι στο μείγμα. Προσοχή γιατί πετάγεται και καίει πολύ!
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε να λιώσει.
- Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.