Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, με διαστάσεις 32×22 εκατοστά ή ένα στρογγυλό ταψί βαθύ, με διάμετρο 28 με 30 εκ.
- Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Ανοίγουμε τα φύλλα κρουστας στον πάγκο εργασίας..
- Κρατάμε 2 φύλλα στην άκρη.
- Τα υπολοιπα τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ελαφρά, αραδιάζοντάς τα επάνω στον πάγκο για λίγα λεπτά.
- Στρώνουμε 1 απο τα φύλλα στη βάση του ταψιού.
- Τα δυο φύλλα που κρατησαμε στην ακρη τα τσαλακώνουμε απαλά ένα ενα φτιάχνοντας μία νοητή αφράτη μπάλα χωρίς να πατάμε και να κολλάνε μεταξύ τους.
- Τοποθετούμε τις μπάλες από τα φύλλα κοντά κοντά στο ταψί.
- Περιχύνουμε τα φύλλα στο ταψί με τα 3/4 από το λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα το ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ξύσμα, το αλεσμένο πορτοκάλι, το αλάτι.
- Τα χτυπάμε με σύρμα για να αφρατέψουν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψιλοκομμένα στεγνά φύλλα και τα βυθίζουμε με μία κουτάλα να βραχούν καλά.
- Ραντίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που έχουμε κρατήσει από την αρχή στην άκρη.
ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
- Θα ψήσουμε στους 200ºC στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
- Θα φουσκώσει, θα ροδίσει και θα κάνει σώμα, δηλαδή θα σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Τη κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το εβαπορέ γάλα με 400 γρ. γιαούρτι.