Πατσαβουρόπιτα γλυκιά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Θα ψήσουμε την πατσαβουρόπιτα γλυκιά στους 200ºC στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, με διαστάσεις 32×22 εκατοστά ή ένα στρογγυλό ταψί βαθύ, με διάμετρο 28 με 30 εκ.
Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρουστας στον πάγκο εργασίας..
Κρατάμε 2 φύλλα στην άκρη.
Τα υπολοιπα τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ελαφρά, αραδιάζοντάς τα επάνω στον πάγκο για λίγα λεπτά.
Στρώνουμε 1 απο τα φύλλα στη βάση του ταψιού.
Τα δυο φυλλα που κρατησαμε στην ακρη τα τσαλακώνουμε απαλά ένα ενα φτιάχνοντας μία νοητή αφράτη μπάλα χωρίς να πατάμε και να κολλάνε μεταξύ τους.
Τοποθετούμε τις μπάλες από τα φύλλα κοντά κοντά στο ταψί.
Περιχύνουμε τα φύλλα στο ταψί με τα 3/4 από το λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα το ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
Για την κρέμα
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ξύσμα, το αλεσμένο πορτοκάλι, το αλάτι.
Τα χτυπάμε με σύρμα για να αφρατέψουν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψιλοκομμένα στεγνά φύλλα και τα βυθίζουμε με μία κουτάλα να βραχούν καλά μέσα στην υγρή κρέμα.
Περιχύνουμε σιγά σιγά τα ψημένα φύλλα στο ταψί με την κρέμα.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που έχουμε κρατήσει από την αρχή στην άκρη.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Θα φουσκώσει, θα ροδίσει και θα κάνει σώμα, δηλαδή θα σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Μόλις βγάλουμε από το φούρνο την γλυκιά πατσαβουρόπιτα την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Η κρέμα θα τρέμει όσο είναι ζεστή και όσο θα κρυώνει θα σταθεροποιείται.
Τη κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Στην πατσαβουρόπιτα γλυκιά μπορείτε να αντικαταστήσετε το εβαπορέ γάλα με 400 γρ. γιαούρτι.