Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Zεσταίνουμε το βούτυρο για να λιώσει σε μία μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σπάμε μέσα το φιδέ σε ψιλά κομμάτια και τον ροδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ή το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, στο 2.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του και να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το πιλάφι με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, για να πιει την υγρασία του.
- Ροδίζουμε το βούτυρο με το αμύγδαλο στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, για να βγάλει τα αρώματα του.
- Το προσθέτουμε στο ρύζι ανακατεύοντας καλά.