• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
207
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φωλιά ψιλό φιδέ
  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 4 φλ. νερό ή ζωμός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ βούτυρο για το τηγάνι
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρύζι πιλάφι αμυγδάλου

    Zεσταίνουμε το βούτυρο για να λιώσει σε μία μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Σπάμε μέσα το φιδέ σε ψιλά κομμάτια και τον ροδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ή το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, στο 2.

    Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του και να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το πιλάφι με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, για να πιει την υγρασία του.

    Ροδίζουμε το βούτυρο με το αμύγδαλο στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, για να βγάλει τα αρώματα του.

    Το προσθέτουμε στο ρύζι ανακατεύοντας καλά.

    Διαβάστε οπωσδήποτε και όλα τα μυστικά μου, για να φτιάχνετε πάντα το πιο τέλειο, και το πιο σπυρωτό ρύζι πιλάφι.

    Αυτό το θεϊκό ρύζι πιλάφι συνοδεύει υπέροχα συνταγές όπως η παρακάτω:

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται