Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την παραδοσιακή συνταγή για τα νηστίσιμα μεθυσμένα με λουκούμι, ή λουκουμόγλυκα όπως τα λέμε στην Πάρο,
- Βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το κρασί, τη μαστίχα, το ούζο, τις βανίλιες, τη σόδα και το αλεύρι σιγά-σιγά, ζυμώνοντας.
- Ζυμώνουμε τα υλικά ώστε η ζύμη να είναι αφράτη, απαλή και εύπλαστη.
- Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκι.
- Την πατάμε στις παλάμες για να ανοίξει και να γίνει πλακέ.
- Βάζουμε στη μέση ένα κομμάτι λουκούμι και ένα κομμάτι καρύδι και την κλείνουμε προσεκτικά, δίνοντας της μακρόστενο σχήμα.
- Τα ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω.
- Αφού τα φτιάξουμε όλα τα αραδιάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί (2 ταψιά) ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Δε θα ροδίσουν πολύ διότι δεν έχουν κρόκο αυγού.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστά (προσοχή όχι καυτά) τα αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη.