Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το νερό ή το ζωμό για να πάρει βράση.
- Αλατίζουμε κατά βούληση.
- Βροχηδόν ρίχνουμε την πολέντα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τακτικά, γιατί πιάνει στην βάση της κατσαρόλας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για 25 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να χυλώσει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει.
- Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη.
- Για τα μανιτάρια
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Δεν ανακατεύουμε για να μην κατεβάσουν υγρασία.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αποξηραμένα μανιτάρια (κρατάμε το νερό τους) το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά προσθέτουμε το θυμάρι και 2 με 3 κουταλιές από το νερό των μανιταριών.
- Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την κρέμα και αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε την σάλτσα μανιταριών στη ζεστή πολέντα και αν θέλουμε τρίβουμε έξτρα παρμεζάνα.
- Εναλλακτικά, σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με ένα κοκκινιστό κρέας.
- Λίγο τριμμένο τυρί είναι απαραίτητο στο σερβίρισμα.
Tips
- Μην αφήνετε την πολέντα να μείνει και να κρυώσει γιατί σφίγγει πολύ.
- Τρώγεται ζεστή κι αφράτη κατευθείαν μόλις γίνει.