Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Εξοπλισμός
Γουδί
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Εκτέλεση
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο µίξερ, σε παχύρευστη µορφή.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Ψιλοκόβουμε σε τρίµµατα τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουµε το γάλα σε μία κατσαρόλα, μέχρι να έρθει σε σηµείο βρασµού.
- Περιχύνουµε με το καυτό γάλα τη θρυµµατισµένη σοκολάτα και σκεπάζουµε το µπολ για 1 λεπτό.
- Με μία σπάτουλα ανακατεύουµε, για να λιώσει καλά η σοκολάτα.
- Πρέπει να λιώσουν όλα τα κομματάκια σοκολάτας και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο με βελούδινη υφή.
- Αφήνουµε 5 λεπτά να κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα.
- Λίγη λίγη, και ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, ρίχνουµε την παχύρευστη χτυπημένη κρέµα στη σοκολάτα.
- Η µους σοκολάτα θα πρέπει να είναι απαλή με βελούδινη υφή.
- Σε αυτό το στάδιο η μους σοκολάτα είναι αρκετά ρευστή.
- Αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις υλικών.
- Πρώτα μους σοκολάτα, μετά καραμελωμένα φουντούκια και στο τέλος τα κρουασάν βουτύρου.
- Γαρνίρουμε με σαντιγί.
- Παγώνουμε για 2 ώρες.
- Σερβίρουμε με κουτάλι.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
- Κόβουμε σε μπουκιές τα ψημένα κρουασάν.
- Τα απλώνουμε σε ένα δίσκο και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
- Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και τα φουντούκια χωρίς να τα ανακατέψουμε.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι, σχεδόν, να λιώσει η ζάχαρη.
- Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να καλυφθούν τα φουντούκια από την καραμέλα.
- Όταν σιγουρευτούμε ότι έλιωσε όλη η ζάχαρη και καλύφθηκαν όλα τα φουντούκια με καραμέλα, αδειάζουμε όλο το μείγμα με προσοχή σε επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Απλώνουμε τα φουντούκια με την καραμέλα, όσο είναι ακόμα ζεστά, γιατί όταν κρυώσει η καραμέλα θα στερεοποιηθεί.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού όσο ακόμα είναι ζεστή η καραμέλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Τεμαχίζουμε σε κομμάτια.
- Χτυπάμε τα μισά κομμάτια στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη (πραλίνα).
- Τα υπόλοιπα τα χτυπάμε σε γουδί, για να γίνουν ψιλοκομμένα.
- Η απόλαυση που δίνει αυτή η βελούδινη μους σοκολάτας, μπορεί να συγκριθεί με την παρακάτω σοκολατένια συνταγή
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ