Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.
- Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.
- Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
- Με το ίδιο ακριβώς μείγμα, μπορούμε να φτιάξουμε και κορμό μωσαϊκό.
- Αντί να πλάσουμε τρουφάκια, βάζουμε όλο το μείγμα σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού.
- Το τυλίγουμε σφιχτά και το παγώνουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται.
- Περισσότερες συνταγές για γλυκά κεράσματα.