Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Εκτέλεση
- Πρώτα φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: Βάζουμε το ελαιόλαδο, το λάιμ, το αλάτι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ.
- Τα ανακατεύουμε με σύρμα ανάδευσης.
- Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Ανακάτεψε τα 2 είδη ρυζιού, τον αρακά, το κόκκινο λάχανο, το καρότο, τα ντοματίνια, το αβοκάντο σε μία ανοιχτή σαλατιέρα.
- Ρίχνουμε από πάνω τον κολοκυθόσπορο και ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ακουμπάμε το κομμένο κοτόπουλο επάνω στη σαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Αν νηστεύεις ή θες χορτοφαγική εκδοχή, μπορείς να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο με ρεβύθια.
Tips
- Φτιάξτε τα 2 είδη ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το να κρυώσει.
- Βράστε τον αρακά για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να κρατάει λίγο.
- Ψήστε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή βράστε το για πιο ελαφριά εκδοχή.
- Αυτή η σαλάτα με καστανό ρύζι είναι εξαιρετικά θρεπτική και ισορροπημένη: Kοτόπουλο(άπαχη πρωτεΐνη), υγιεινά λιπαρά(αβοκάντο, κολοκυθόσπορος), φυτικές πρωτεΐνες(αρακάς, καστανό ρύζι), βιταμίνες και αντιοξειδωτικά(καρότα, ντοματίνια, αβοκάντο).