Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Γουδί
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Το αλέθουμε ή το χτυπάμε σε γουδί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το υπόλοιπο σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη την κανέλα κι ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
- Αλείφουμε με σουσαμέλαιο.
- Πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε σε σαλίγκαρο.
- Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά κι από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μέλι να αραιώσει.
- Περιχύνουμε τις πίτες με το μέλι, αφού κρυώσουν και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.
Κρατάμε στην αρχή 1/2 φλ. σουσάμι από το συνολικό για το γαρνίρισμα.
Tips
- Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορούμε να τα αλείψουμε με λάδι και να τα ψήσουμε για 25′ περίπου στους 180 βαθμούς C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.