• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
13
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/3 φλ. σουσαμέλαιο
  • 3 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ κοφτές κανέλα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 φλ. μέλι
  • λιγη κανελα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κρατάμε στην αρχή 1/2 φλ. σουσάμι από το συνολικό για το γαρνίρισμα.

    Το αλέθουμε ή το χτυπάμε σε γουδί και το αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε το υπόλοιπο σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη την κανέλα κι ανακατεύουμε.

    Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς. 

    Αλείφουμε με σουσαμέλαιο. 

    Πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε σε σαλίγκαρο.

    Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά κι από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.

    Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μέλι να αραιώσει. 

    Περιχύνουμε τις πίτες με το μέλι, αφού κρυώσουν και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.

    Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορούμε να τα αλείψουμε με λάδι και να τα ψήσουμε για 25′  περίπου στους 180 βαθμούς C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται