Υλικά
ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
- Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον κρόκο.
- Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα.
- Βάζουμε σε φαρδύ μπολ την κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει.
- Την ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε πάλι.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψι.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο πάνω του.
- Απλώνουμε την κρύα κρέμα σε μια στρώση.
- Καλύπτουμε με τη δεύτερο φυλλο.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 15 με 30 λεπτά να παγώσει καλά.
- Κόβουμε σε λωρίδες με 1,5 εκατ. πάχος.
- Στρίβουμε σαν να βιδώνουμε τις λωρίδες.
- Αφήνουμε κενό μεταξύ τους.
- Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170-180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά να ροδίσουν.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.