Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΟΥ
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μόλις αφρίσει, ρίχνουμε το αλεύρι.
- Ψήνουμε το αλεύρι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με σύρμα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σταδιακά πάντα ανακατεύοντας ρίχνουμε το ζεστό γάλα.
- Επαναφέρουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πήξει.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μετά τα τυριά.
- Ανακατεύουμε να λιώσει και τη διατηρούμε σκεπασμένη με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην κάνει πέτσα.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C, για να ψήσουμε τα σπαράγγια.
- Πλένουμε τα φρέσκα σπαράγγια και τα καθαρίζουμε με το εξάρτημα για το ξεφλούδισμα.
- Κόβουμε και αφαιρούμε περίπου το 1/3 από το κοτσάνι του.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βυθίζουμε τα σπαράγγια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται και από το πάχος που έχουν τα σπαράγγια. Τα άγρια όπου είναι πολύ ψιλά, θέλουν πολύ λιγότερο χρόνο βρασμού.
- Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι και απορροφητικό χαρτί.
- Στρώνουμε μια σειρά σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τα απαράγγια.
- Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Ψήνουμε για περίπου 20′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά ή επιφάνεια.
Αν σας άρεσαν τα σπαράγγια στο φούρνο με παρμεζάνα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω φανταστική συνταγή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ