Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα με χοντρή βάση πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να αχνίζει και να φουσκώνει, αποσύρουμε από την φωτιά.
- Μεταφέρουμε το μίγμα της κατσαρόλας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο. Αφήνουμε για 1′.
- Έπειτα με κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα ανακατεύουμε την σάλτσα σοκολάτας να λιώσει καλά. Όταν ομογενοποιηθεί πλήρως, έχει δηλαδή λιώσει τελείως η σοκολάτα και γίνει λεία βελούδινη και γυαλιστερή, ρίχνουμε και το βούτυρο κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος προσθέτουμε το αλκοόλ κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί λίγο.
Tips
- Για να ομογενοποιηθεί σωστά η σάλτσα σοκολάτας και να γίνει λεία και βελούδινη, θα πρέπει η κρέμα με το γάλα να πέσουν καυτά πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα ώστε να λιώσει πλήρως και το πιο μικρό κομμάτι σοκολάτας.
- Αν θέλετε, μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά με ραβδομπλέντερ, έχοντάς το πάντα βυθισμένο μέσα στη σάλτσα ώστε να μην παίρνει αέρα το μείγμα.
- Μπορούμε να κάνουμε την σάλτσα σοκολάτας όσο ρευστή θέλουμε εμείς. Εαν τη θέλουμε πιο αραιή και ρευστή, προσθέτουμε λίγη κρέμα ή γάλα επιπλέον κι ανακατεύουμε.
- Αν τη θέλουμε πιο γλυκιά, προσθέτουμε λίγο μέλι.
- Η σάλτσα σοκολάτας όταν παγώσει πήζει αλλά μόλις την ζεστάνουμε ελαφρά ξαναγίνεται ρευστή.
- Όση περισσέψει την διατηρούμε στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Όταν την χρειαστούμε απλά την ζεσταίνουμε για λίγο.