Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε πρώτα σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με το γάντζο στο μίξερ.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου.
- Εάν την έχουμε κοντά σε ζεστό σημείο, θα φουσκώσει σε περίπου 1-1,5 ώρα. Αν την αφήσουμε στον πάγκο, θα φουσκώσει σε περίπου 2,5 ώρες.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Κάθε κομμάτι το χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη.
- Πλάθουμε τρία φιτίλια και τα πλέκουμε κοτσίδα.
- Βάζουμε το τσουρέκι σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
- Όμοια φτιάχνουμε και το δεύτερο τσουρέκι.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο για περίπου 40 λεπτά.
- Αλείφουμε τα τσουρέκια με διάλυμα αυγού και αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά να τεντώσουν.
- *Υπολογίστε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας λόγω της αναμονής για τα φουσκώματα.
- Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα, προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο για να γίνει πιο ρευστή και βουτάμε μέσα τα τσουρέκια.
- Τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίσουν.
- Πασπαλίζουμε με τρούφα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσει η σοκολάτα.
- Όταν τα κόβουμε, μέσα το τσουρέκι μας είναι σοκολατένιο και απέξω έχει λευκή σοκολάτα με τρούφα κουβερτούρας.
- *Υπολογίστε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας λόγω της αναμονής για τα φουσκώματα.