• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
  • αναμονή 3 ώρες & 20 λεπτά
52

Υλικά

  • Μερίδες 2 τμχ

Για το τσουρέκι με σοκολάτα

  • 100 γρ. κακάο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 200 γρ. χλιαρό γάλα
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. μαχλέπι κοπανισμένο

Για την επικάλυψη

  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • Λίγο ηλιέλαιο
  • 1 φλ. τρούφα σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το τσουρέκι

    Λιώνουμε πρώτα σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.

    Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το τσουρέκι με σοκολάτα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας.

    Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με το γάντζο στο μίξερ.

    Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου.

    Εάν την έχουμε κοντά σε ζεστό σημείο, θα φουσκώσει σε περίπου 1-1,5 ώρα. Αν την αφήσουμε στον πάγκο, θα φουσκώσει σε περίπου 2,5 ώρες.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Κάθε κομμάτι το χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη.

    Πλάθουμε τρία φιτίλια και τα πλέκουμε κοτσίδα.

    Βάζουμε το τσουρέκι σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

    Όμοια φτιάχνουμε και το δεύτερο τσουρέκι.

    Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο για  περίπου 40 λεπτά.

    Αλείφουμε τα τσουρέκια με διάλυμα αυγού και αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά να τεντώσουν.

    *Υπολογίστε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας λόγω της αναμονής για τα φουσκώματα.

    Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος

    Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.

    Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

    Για την επικάλυψη

    Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα, προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο για να γίνει πιο ρευστή και βουτάμε μέσα τα τσουρέκια.

    Τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίσουν.

    Πασπαλίζουμε με τρούφα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσει η σοκολάτα.

    Όταν τα κόβουμε, μέσα το τσουρέκι μας είναι σοκολατένιο και απέξω έχει λευκή σοκολάτα με τρούφα κουβερτούρας.

    *Υπολογίστε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας λόγω της αναμονής για τα φουσκώματα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται