Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο μας στους 170°C, στις αντιστάσεις.
- Κόβουμε τα κρεατικά σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα κρεμμύδια και τη μουστάρδα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες στον πάγκο μας, τοποθετώντας τες σταυρωτά.
- Αδειάζουμε όλα τα υλικά, σχηματίζοντας λόφο.
- Τυλίγουμε τις λαδόκολλες, κλείνοντάς τες σταυρωτά σε πακέτο, ώστε να φυλακίσουμε το κρέας και τα υγρά που θα βγάλει στο ψήσιμο.
- Δένουμε το πακέτο καλά με σπάγκο ψησίματος.
- Το βάζουμε σε ταψί.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να φυλάξουμε το καρέ στο ψυγείο για μερικές ώρες έως μία νύχτα.
- Θα το αφήσουμε στον πάγκο της κουζίνας περίπου 40 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να το ψήσουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 4 ώρες.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Το σιγανό πολύωρο ψήσιμο μετατρέπει και το πιο σκληρό κρέας σε λουκούμι.
- Επίσης, το καλό με το καρέ είναι ότι το ένα κρέας παίρνει και δίνει τη νοστιμιά του στο άλλο και έτσι το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
- Συνοδέψτε αυτό το πασχαλινό καρέ κρεάτων με τις μεθυσμένες πατάτες φούρνου με μπύρα.
Tips
- Φροντίζουμε μερικά κομμάτια να έχουν κόκαλο, γιατί θα δώσει απίστευτη νοστιμιά στο πασχαλινό καρέ κρεάτων μας.