Ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει σε πατάτες στο φούρνο. Τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και πεντανόστιμες.

Ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει σε πατάτες στο φούρνο. Τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και πεντανόστιμες.

  • προετοιμασία 1 ώρα & 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
699

Για τις πατάτες φούρνου με μπύρα

  • 800 γρ. πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 330 ml μπύρα (1 κουτάκι)
  • Ρίγανη αποξηραμένηή φρέσκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με 200°C στον αέρα.

    Θα ψήσουμε τις πατάτες  με μπύρα στη μεσαία σχάρα.

    Καθαρίζουμε, πλένουμε  τις πατάτες.

    Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.

    Τις κεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

    Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες  με αλουμινόχαρτο.

    Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

    Δειτε και 

    Βίντεο

    Με τι θα συνοδεύσεις τις πατάτες φούρνου σου;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται