Για τις πατάτες φούρνου
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με 200°C στον αέρα.
Θα ψήσουμε τις πατάτες φούρνου με μπύρα στη μεσαία σχάρα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.
Σκεπάζουμε τις πατάτες μπύρας με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες τις πατάτες φούρνου με μπύρα με αλουμινόχαρτο.
Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Μυστικά επιτυχίας
Διαλέξτε πατάτες με κίτρινη γλυκιά σάρκα. Είναι πιο ποιοτική και ενδείκνυται για αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος.
Επιλέξτε μια απαλή ξανθιά μπύρα, διαφορετικά ίσως σας αφήσει πίκρα στην επίγευση.
Ψήστε σωστά τις πατάτες σκεπασμένες πρώτα, για να προλάβουν να μαλακώσουν καλά και μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανές και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Απολαύστε τις πατάτες ζεστές. Είναι το κάτι άλλο. Αυτές οι πατάτες φούρνου είναι διαφορετικές και μοναδικές