Τραγανές πατάτες σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και πεντανόστιμες.
Αν βαρεθήκατε τις κλασικές συνταγές, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε λεμονάτες πατάτες φούρνου λίγο διαφορετικές, φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα...

Αν βαρεθήκατε τις κλασικές συνταγές, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε λεμονάτες πατάτες φούρνου λίγο διαφορετικές, φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε. Τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και παντανόστιμες. Μην ξεχάσετε στην αρχή να τις σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρήσουν τα ζουμιά τους. Φτιάξτε αυτή την φανταστική συνταγή για να συνοδεύσετε τα φαγητά σας!

  • προετοιμασία 1 ώρα & 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις πατάτες φούρνου με μπύρα

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 330 ml μπύρα (1 κουτάκι)
  • Ρίγανη αποξηραμένηή φρέσκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Οι πατάτες φούρνου με μπύρα είναι ζουμερές και απίστευτα γευστικές. Είναι διαφορετικές αλλά εξίσου πεντανόστιμες. Πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτή την συνταγή. Είναι το τέλειο συνοδευτικό στα πιάτα σας. Θα τα απογειώσει.

    Για τις πατάτες φούρνου

    Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με 200°C βαθμούς στον αέρα.

    Θα ψήσουμε τις πατάτες φούρνου με μπύρα στη μεσαία σχάρα.

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

    Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.

    Σκεπάζουμε τις πατάτες μπύρας με αλουμινόχαρτο.

    Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες τις πατάτες φούρνου με μπύρα με αλουμινόχαρτο.

    Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

    Διαφήμιση

    Μυστικά επιτυχίας

    Διαλέξτε πατάτες με κίτρινη γλυκιά σάρκα. Είναι πιο ποιοτική και ενδείκνυται για αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος.

    Επιλέξτε μια απαλή ξανθιά μπύρα, διαφορετικά ίσως σας αφήσει πίκρα στην επίγευση.

    Ψήστε σωστά τις πατάτες σκεπασμένες πρώτα, για να προλάβουν να μαλακώσουν καλά και μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανές και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

    Απολαύστε τις πατάτες ζεστές. Είναι το κάτι άλλο. Αυτές οι πατάτες φούρνου είναι διαφορετικές και μοναδικές

     

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
    Στην κουζίνα με την Αργυρώ
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×