Αν βαρεθήκατε τις κλασικές συνταγές, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε λεμονάτες πατάτες φούρνου λίγο διαφορετικές, φτιάξτε αυτή τη συνταγή. Τραγανές σαν...

Αν βαρεθήκατε τις κλασικές συνταγές, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε λεμονάτες πατάτες φούρνου λίγο διαφορετικές, φτιάξτε αυτή τη συνταγή. Τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες. Μην ξεχάσετε στην αρχή να τις σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρήσουν τα ζουμιά τους.

  • προετοιμασία 1 ώρα & 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
394

Για τις πατάτες φούρνου με μπύρα

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 330 ml μπύρα (1 κουτάκι)
  • Ρίγανη αποξηραμένηή φρέσκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Διαλέξτε πατάτες με κίτρινη γλυκιά σάρκα

    Επιλέξτε μια απαλή ξανθιά μπύρα

    Απολαύστε τις πατάτες ζεστές

    Για τις πατάτες φούρνου

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με 200°C στον αέρα.

    Θα ψήσουμε τις πατάτες φούρνου με μπύρα στη μεσαία σχάρα.

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

    Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.

    Σκεπάζουμε τις πατάτες μπύρας με αλουμινόχαρτο.

    Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες τις πατάτες φούρνου με μπύρα με αλουμινόχαρτο.

    Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

    Μυστικά επιτυχίας

    Διαλέξτε πατάτες με κίτρινη γλυκιά σάρκα. Είναι πιο ποιοτική και ενδείκνυται για αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος.

    Επιλέξτε μια απαλή ξανθιά μπύρα, διαφορετικά ίσως σας αφήσει πίκρα στην επίγευση.

    Ψήστε σωστά τις πατάτες σκεπασμένες πρώτα, για να προλάβουν να μαλακώσουν καλά και μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανές και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

    Απολαύστε τις πατάτες ζεστές. Είναι το κάτι άλλο. Αυτές οι πατάτες φούρνου είναι διαφορετικές και μοναδικές

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές με πατάτες, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω συνταγή:

    πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο - μανιτάρια με πατάτες - μανιτάρια στο φούρνο - μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο - μανιτάρια στο φούρνο με πατάτες - πατάτες με μανιτάρια - πατάτες φούρνου με μανιτάρια - μανιτάρια φούρνου - μανιτάρια συνταγές νηστίσιμες - μανιτάρια συνταγές Αργυρώ

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Με τι θα συνοδεύσεις τις πατάτες φούρνου σου;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
    Στην κουζίνα με την Αργυρώ
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται