Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε το μοσχαρίσιο κιλότο στο φούρνο φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα μουστάρδας.
- Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τα ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε το κρέας με το ελαιόλαδο (τις 2 κ.σ.) και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Διπλώνουμε στα δύο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάζουμε επάνω το κρέας.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και πατάμε καλά με τα χέρια να κολλήσει. Αλείφουμε με την κρέμα μουστάρδας.
- Ανασηκώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου κλείνοντας μέσα το κρέας.
- Στην επιφάνεια αφήνουμε λίγο ανοιχτό, δεν σφραγίζουμε και ρίχνουμε μέσα από το σημείο αυτό το υπόλοιπο μείγμα μουστάρδας.
- Το βάζουμε σε μικρό ταψί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 1 ώρα.
- Μετά από 1 ώρα, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο για να αδειάσουμε τα υγρά που έχει γεμίσει με το ψήσιμο, στο ταψί.
- Πετάμε το αλουμινόχαρτο. Αλείφουμε το κρέας.
- Δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και ψήνουμε για 30΄.
- Μέσα θα μείνει λίγο ροζ. Αν το θέλουμε πιο καλοψημένο, το ψήνουμε για 10΄επιπλέον. Αν χρησιμοποιούμε θερμόμετρο πρέπει να δείχνει 70 βαθμούς C.
- Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για λίγο σκεπασμένο, να ανακτήσει τα υγρά του.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα από το ταψί.
- Μάθετε τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος για το κάθε κομμάτι του μοσχαριού, για να κάνετε πάντα τα ωραιότερα μαγειρέματα με μοσχάρι.