Παγωτό τιραμισού

Παγωτό τιραμισού, με ακαταμάχητη γεύση και θεϊκή υφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ένα γλυκό με μοναδικό άρωμα για να σε δροσίσει και να σε ταξιδέψει! Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα ξετρελαθείτε όλοι!

Δύσκολη
0:40

10

20 λεπτά

20 λεπτά

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Το γλυκό που όλοι αγαπάμε, στην πιο δροσερή εκδοχή του, με υφή και γεύση θεϊκή. Δοκιμάστε το! παγωτό τιραμισού - τιραμισού αργυρώ - τιραμισού συνταγή - συνταγή για τιραμισού - παγωτό τιραμισού συνταγή - τιραμισού με σαβαγιάρ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη για το παγωτό τιραμισού.
  2. Την παγώνουμε στην κατάψυξη.
  3. Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει καλά.
  4. Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  5. Χτυπάμε με σύρμα το μασκαρπόνε με το κρασί μαρσάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους.
  6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μίγμα.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, σε μέτρια ταχύτητα.
  8. [adrotate banner=”29″]
  9. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό, να γυαλίσει η μαρέγκα.
  10. Τη ρίχνουμε στο μίγμα και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  11. Κάνουμε μία στρώση κρέμας στη φόρμα.
  12. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στον καφέ και κάνουμε μία στρώση μπισκότα σαβαγιάρ.
  13. Επαναλαμβάνουμε στρώση κρέμα – στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.
  14. Ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στην κατάψυξη το παγωτό, για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει καλά.
  15. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα.
  16. Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  17. Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
  18. Κόβουμε σε φέτες το παγωτό τιραμισού και πασπαλίζουμε κακάο και καρούλια σοκολάτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ ΕΔΩ:

Απόρρητο