Μα παγωτό τιραμισού; Και φυσικά, γιατί είναι ένα από τα θεϊκότερα πράγματα που θα φτιάξετε στην κουζίνα σας. Παγωτό γεμάτο με τα αρώματα του τιραμισού,...

Μα παγωτό τιραμισού; Και φυσικά, γιατί είναι ένα από τα θεϊκότερα πράγματα που θα φτιάξετε στην κουζίνα σας. Παγωτό γεμάτο με τα αρώματα του τιραμισού, ολόγιομο με γεύση και υφή που θα σας εντυπωσιάσει. Δοκιμάστε το και θα δείτε! Κρεμώδες και λαχταριστό αυτό το παγωτό τιραμισού θα πάρει μόνιμη θέση στο ψυγείο σας τα καλοκαίρια. Όσο για τον υπόλοιπο χρόνο, το σίγουρο είναι ότι θα μπορέσει να αναμετρηθεί στα ίσια με άλλα εποχιακά αγαπημένα γλυκά. Ένα γλυκό με μοναδικό άρωμα για να σε δροσίσει και να σε ταξιδέψει!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το παγωτό τιραμισού

  • 4 αυγά χωρισμένα (βιολογικά και ολόφρεσκα)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 300 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. κρασί μαρσάλα (ή βινσάντο)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 12-14 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φλ. μεγάλο δυνατό καφέ espresso σε θερμ. δωμ.

Για το σερβίρισμα

  • Κακάο
  • Καρούλια σοκολάτας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Παγώνουμε τη φόρμα.

    Αφρατεύουμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη.

    Ανακατεύουμε απαλά στο τέλος το μείγμα.

    Για το παγωτό τιραμισού

    Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη για το παγωτό τιραμισού.

    Την παγώνουμε στην κατάψυξη.

    Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει καλά.

    Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

    Χτυπάμε με σύρμα το μασκαρπόνε με το κρασί μαρσάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μίγμα.

    Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, σε μέτρια ταχύτητα.

    Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό, να γυαλίσει η μαρέγκα.

    Τη ρίχνουμε στο μίγμα και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.

    Κάνουμε μία στρώση κρέμας στη φόρμα.

    Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στον καφέ και κάνουμε μία στρώση μπισκότα σαβαγιάρ.

    Επαναλαμβάνουμε στρώση κρέμα- στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στην κατάψυξη το παγωτό, για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει καλά.

    Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα.

    Αφαιρούμε τη μεμβράνη.

    Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.

    Κόβουμε σε φέτες το παγωτό τιραμισού και πασπαλίζουμε κακάο και καρούλια σοκολάτας.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Ποια είναι η αγαπημένη σας κλασική γεύση παγωτού;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×