Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμάρι γεμιστό στο φούρνο, με γεύση που ξετρελαίνει και αρώματα που δεν μπορείς να αντισταθείς! Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και θα με θυμηθείτε

Δύσκολη
0:40

4

15 λεπτά

25 λεπτά

καλαμάρια γεμιστά - καλαμάρια γεμιστά με φέτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ένα πιάτο που πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο καλοκαίρι. Τα καλαμαράκια και η φέτα μας δίνουν ασβέστιο συμβάλλοντας μεταξύ των άλλων στην καλή υγεία των οστών. Παράλληλα μας δίνουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητης για την δημιουργία και σωστή λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Σκόρδο κρεμμύδι και πιπεριά μας δίνουν πολύτιμα βιοδραστικά συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση συμβάλλοντας στην καλή καρδιοαγγειακή μας υγεία. Συνδυάστε το με μια πατάτα ή λίγο ρύζι κι έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.

Εξοπλισμός

Σχάρα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα καθαρίζουμε, πλένουμε τα καλαμάρια, και κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
  3. Με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε ένα ένα και κλείνουμε το άνοιγμα τους με οδοντογλυφίδα.
  4. Ψήνουμε στη σχάρα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
  5. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει.
  6. Ενναλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα.
  7. Σερβίρονται με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απόρρητο