Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε, πλένουμε τα καλαμάρια, και κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε ένα ένα και κλείνουμε το άνοιγμα τους με οδοντογλυφίδα.
Ψήνουμε στη σχάρα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει.
Ενναλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα.
Σερβίρονται με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.