Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες. Κόβουμε πέντε με έξι από αυτές στα τέσσερα και τις βάζουμε σε ένα μπολ στην άκρη.
- Ρίχνουμε τις υπόλοιπες σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Διατηρούμε τη σάλτσα φράουλας στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος, με μίξερ χειρός, μέχρι να σταθεροποιηθεί σε σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λάιμ ανακατεύοντας απαλά.
- Αν θέλουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα, αυξάνουμε την ποσότητα της άχνης.
- Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Για το στήσιμο του γλυκού, επιλέγουμε ένα διάφανο μπολ για να φαίνονται οι στρώσεις των υλικών.
- Βάζουμε μια γενναία στρώση σάλτσα φράουλας στη βάση του σκεύους.
- Απλώνουμε από πάνω μια στρώση με κρέμα και συνεχίζουμε με κομμένες φράουλες.
- Κάνουμε άλλη μία στρώση με μερικές κουταλιές σάλτσα φράουλας.
- Συνεχίζουμε με μαρέγκες τις οποίες σπάμε σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ολοκληρώνοντας με σάλτσα φράουλας.
- Γαρνίρουμε με σπασμένες μαρέγκες, μικρές φράουλες, φύλλα δυόσμου και καβουρντισμένο αμύγδαλο.
- Στήνουμε το γλυκό τελευταία στιγμή, για να παραμείνουν τραγανές οι μαρέγκες και σερβίρουμε με κουτάλι, σε ανοιχτά μπολ.