"
  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την κρέμα

  • 300 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραµ.)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το γλυκό

  • 1 lt παγωτό βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες (ή φρούτα δάσους)
  • 20 μαρέγκες λευκές ή χρωματιστές
  • Λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • Λίγα φύλλα δυόσμου

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10΄.

    Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

    Για την σάλτσα

    Για το εύκολο γλυκό με μαρέγκα, κρέμα και φράουλες, πρώτα φτιάχνουμε την σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους. Τις μαρέγκες πρέπει να τις έχετε έτοιμες από πριν ή να τις αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο.

    Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες.

    Πασπαλίζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη.

    Λιώνουμε με τα χέρια και γίνεται ωμή σάλτσα φράουλας.

    Τη βάζουμε στο ψυγείο.

    Διαφήμιση

    Για την κρέμα

    Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

    Ρίχνουμε μέσα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι.

    Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι.

    Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

    Διαφήμιση

    Για το στήσιμο

    Σε διάφανο γυάλινο μπολ, κάνουμε στρώσεις παγωτό, φράουλες ή φρούτα του δάσους, χτυπημένη κρέμα και μαστιχωτές μαρέγκες.

    Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα φρούτων (φράουλα ή φρούτα του δάσους).

    Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή.

    Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις.

    Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες.

    Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα από φυστίκια Αιγίνης ωμά.

    Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι.

    Σερβίρεται με κουτάλι και είναι αέρινο.

    Αν σας άρεσε το εύκολο γλυκό με μαρέγκα, δείτε ακόμα:

    τούρτα με μαρέγκα και σάλτσα φράουλα

    Εσείς τι θα φτιάχνατε με φράουλες;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×