Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΔΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΔΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο να βράσουν, για περίπου 10΄.
- Το σιρόπι αυτό το διατηρούμε καυτό.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
- Τότε, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ψήνοντας το να καβουρδιστεί για περίπου 15΄.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι το καυτό σιρόπι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα για 20΄.
- Σε ένα ταψί 36 εκ. βάζουμε πασπαλίζουμε το σουσάμι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το μείγμα.
- Το πατάμε καλά καλά με ένα κουτάλι να πάει παντού και να ισιώσει.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις, τοποθετώντας το ταψί στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα περίπου.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του ταψιού, τότε είναι έτοιμη.
- Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Περισσότερες συνταγές για παραδοσιακά γλυκά από όλη την Ελλάδα.