• προετοιμασία 45 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
106
  • 1.200 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλ. μέλι
  • 8 φλ. νερό
  • 6 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ γαρύφαλλο
  • 1/2 φλ σουσάμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο να βράσουν, για περίπου 10΄.

    Το σιρόπι αυτό το διατηρούμε καυτό.

    Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.

    Τότε, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ψήνοντας το να καβουρδιστεί για περίπου 15΄.

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι το καυτό σιρόπι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα για 20΄.

    Σε ένα ταψί 36 εκ. βάζουμε πασπαλίζουμε το σουσάμι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το μείγμα.

    Το πατάμε καλά καλά με ένα κουτάλι να πάει παντού και να ισιώσει.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.

    Ψησιμο-Χρονος

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις, τοποθετώντας το ταψί στη  μεσαία σχάρα, για 1 ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι. Αν ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του ταψιού, τότε  είναι έτοιμη.

    Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε μικρά  κομμάτια.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για παραδοσιακά γλυκά από όλη την Ελλάδα; Βρείτε τες όλες εδώ!

     

    Διαφήμιση

    Κάτι μαγειρεύεται