Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο να γίνουν κρέμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λικέρ, το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την κρύα λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και απλά διπλώνουμε τη ζύμη, με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε τετράγωνο ταψί 24×24 και πασπαλίζουμε με κακάο.
- Τινάζουμε το περιττό κακάο.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις για 45΄.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τα τετράγωνα σοκολατάκια μέντας και ξαναψήνουμε για 1΄να λιώσουν.
- Με μία σπάτουλα αλείφουμε τα λιωμένα σοκολατάκια ώστε η γέμιση μέντας να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε με τις πράσινες σπασμένες καραμέλες.
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.