Γλυκό με τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν! Σοκολατένιο, λαχταριστό και απολαυστικό! Δοκιμάστε το

Γλυκό με τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν! Σοκολατένιο, λαχταριστό και απολαυστικό! Δοκιμάστε το

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
17

Για τα brownies με σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν

  • 120 γρ. σοκολάτα (από σοκολατένια πασχαλινά αυγά-σπασμένα σε κομμάτια-όχι γάλακτος)
  • 220 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ. λικέρ μέντα
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
  • 12 σοκολατάκια με γέμιση μέντα
  • 6 σπασμένες καραμέλες μέντας (πράσινες)
  • Λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για το ταψί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο να γίνουν κρέμα.

    Αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λικέρ, το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.

    Προσθέτουμε την κρύα λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και απλά διπλώνουμε τη ζύμη, με σπάτουλα.

    Βουτυρώνουμε τετράγωνο ταψί 24×24 και πασπαλίζουμε με κακάο.

    Τινάζουμε το περιττό κακάο.

    Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις για 45΄.

    Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τα τετράγωνα σοκολατάκια μέντας και ξαναψήνουμε για 1΄να λιώσουν.

    Με μία σπάτουλα αλείφουμε τα λιωμένα σοκολατάκια ώστε η γέμιση μέντας να πάει παντού.

    Πασπαλίζουμε με τις πράσινες σπασμένες καραμέλες.

    Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται