Dulce de leche

Dulche de leche, ή καραμέλα γάλακτος για να δώσετε μοναδική γεύση στα γλυκά σας! Διαλέξτε τον τρόπο που θα το φτιάξετε ανάλογα με το χρόνο που διαθέτετε.

Εύκολη
0:15

15 λεπτά

dulce de leche

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Μπεν Μαρί

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  3. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.

ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

  1. Αφαιρούμε τα χαρτιά από δυο κλειστές συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα.
  2. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας πάντα το νερό ώστε να καλύπτει τα κουτιά για 2:30-3:00 ώρες, ανάλογα πόσο σκούρο το θέλουμε.

ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε σε μπεν μαρί.
  2. Γεμίζουμε μέχρι την μέση βαθύ ταψί με ζεστό νερό.
  3. Σε μικρό πυρέξ, 22-24 εκ., αδειάζουμε δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα.
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μέσα στο μπεν μαρί.
  5. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να πάρει σκούρο χρώμα.
  6. Κατά τη διάρκεια ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο μπεν μαρί. Πρέπει πάντα να καλύπτουν τη μέση του ταψιού. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό στο μπεν μαρί.
Απόρρητο