53
    • Για το σπιτικό dulce de leche
    • 180 γραμ. βούτυρο
    • 180 γραμ. μαύρη ζάχαρη
    • 2 συσκευασίες γάλα ζαχαρούχο (2 x 410 γρ.)
    Διαφήμιση

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Dulce de leche

      Σπιτικό dulce de leche

      Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για εύκολο σπιτικό dulce de leche. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.

      Dulce de leche στην κατσαρόλα

      Αφαιρούμε τα χαρτιά από δυο κλειστές συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας πάντα το νερό ώστε να καλύπτει τα κουτιά για 2:30-3:00 ώρες, ανάλογα πόσο σκούρο το θέλουμε. Αφήνουμε τα κουτιά να κρυώσουν, τα ανοίγουμε και τα χρησιμοποιούμε για γεμίσεις σε γλυκάμπισκότακέικ και παγωτά.

      Dulce de leche στο φούρνο

      Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε σε μπεν μαρί. Γεμίζουμε μέχρι την μέση βαθύ ταψί με ζεστό νερό. Σε μικρό πυρέξ, 22-24 εκ. ,αδειάζουμε δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μέσα στο μπεν μαρί .

      Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να πάρει σκούρο χρώμα.
      Κατά τη διάρκεια ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο μπεν μαρί. Πρέπει πάντα να καλύπτουν τη μέση του ταψιού. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό στο μπεν μαρί.

      Χρησιμοποιήστε το σπιτικό dulce de leche σε συνταγές όπως η παρακάτω

      https://www.argiro.gr/recipe/banoffee-dipli-apolausi/

      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Κάτι μαγειρεύεται