Χαλβάς της Ρήνας

Ο χαλβάς της Ρήνας είναι ένα παραδοσιακό νησιώτικο γλυκό έδεσμα, που έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα! Δοκιμάστε το και εσείς!

Δύσκολη
0:55

20

10 λεπτά

45 λεπτά

Αργυρω| Ένα παραδοσιακό νησιώτικο γλυκό έδεσμα που έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα. Δοκιμάστε τον είναι υπέροχος! χαλβάς της Ρήνας

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

ΚΡΕΜΑ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Όταν  γίνουν κρέμα, σπάμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και τη κανέλα.
  5. Διαλύουμε το baking powder σε λίγο κονιάκ (1 ποτηράκι του κρασιού), και το ρίχνουμε.
  6. Ανακατεύουμε απαλά  μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει  κάπως πηχτή.
  7. Έχουμε ετοιμάσει ένα ταψί μέτριο, το έχουμε αλείψει καλά με βούτυρο και πασπαλίσει με σιμιγδάλι ή φρυγανιά ψιλοκοπανισμένη.
  8. Την βάζουμε  στο ταψί.

ΨΗΣΙΜΟ-ΧΡΟΝΟΣ

  1. Ψήνεται στους 180 με 200°C βαθμούς για 45 λεπτά, προσέχοντας στο ψήσιμο, γιατί  “αρπάζει” γρήγορα.
  2. Δοκιμάζουμε να δούμε αν ψήθηκε με ένα κρύο καθαρό μαχαίρι, που το βυθίζουμε στη κεντρο του και πρέπει να βγει καθαρό και στεγνό.

ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  1. Βράζουμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσει ανοιχτό κίτρινο χρώμα από τις φλούδες του λεμονιού.
  2. Βγάζουμε το γλυκό καυτό από το φούρνο και προσεκτικά με μία κουτάλα το ποτίζουμε λίγο λίγο με το καυτό σιρόπι, με προσοχή να πάει παντού.
  3. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Λωρέττα Μωραϊτη από το 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.

  4.  
Απόρρητο