Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το χωριάτικο φύλλο σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και τα ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε 4 φύλλα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
- Βάζουμε δυο φύλλα στο ταψί ραντίζοντας τα ελαφρά με λίγο λάδι και προσθέτουμε τη γέμιση κολοκύθας.
- Σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα λαδώνοντας ελαφρά ενδιάμεσα.
- Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα να ροδίσει το φύλλο.
- Αφήνουμε να κρυώσει η γλυκιά κολοκυθόπιτα και την πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Μαρία και την ευχαριστούμε πολύ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Γλυκιά Σεφουκλωτή πίτα Νάξου
Tips
- Για να σου ανοίγει εύκολα το φύλλο, πρέπει να ξεκουράσεις σωστά τη ζύμη.
