Κολοκυθοπιτα γλυκια
Βάζουμε όλα τα υλικά για το χωριάτικο φύλλο σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά περίπου.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και τα ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε 4 φύλλα.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψι 32 εκ..
Βάζουμε δυο φύλλα στο ταψι ραντίζοντας τα ελαφρά με λίγο λαδι και προσθέτουμε τη γέμιση κολοκύθας για τη κολοκυθοπιτα γλυκια με κιτρινη κολοκυθα.
Σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα λαδώνοντας ελαφρά ενδιάμεσα.
Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο.
Λαδώνουμε την επιφανεια και χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα να ροδίσει το φύλλο.
Αφήνουμε να κρυώσει η γλυκιά κολοκυθόπιτα και την πασπαλίζουμε με κανέλα.
Για να σου ανοίγει εύκολα το φύλλο, πρέπει να ξεκουράσεις σωστά τη ζύμη.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλειες πίτες με χωριάτικο σπιτικό φύλλο και θα σου λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με το χωριάτικο φύλλο.
Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Μαρία και την ευχαριστούμε πολύ.