Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει ένα έντονο χρώμα ολόγυρα.
- Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπαστεί το κρέας μας.
- Αλατίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι.
- Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα η οποία πρέπει να είναι πυκνή και μελωμένη.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες Νάξου.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Ματίνα.
