Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει ένα έντονο χρώμα ολόγυρα.
Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπαστεί το κρέας μας.
Αλατίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι.
Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα η οποία πρέπει να είναι πυκνή και μελωμένη.
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες Νάξου.
Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Ματίνα.