Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε τις σουπιές για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό του βρασμού.
- Αφήνουμε τις σουπιές να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε.
- Στο νερό όπου έβρασαν οι σουπιές, μουλιάζουμε το πλιγούρι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες σουπιές και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το στραγγισμένο πλιγούρι.
- Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
- Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί.
- Σερβίρουμε ζεστό ως κύριο πιάτο ή σε θερμοκρασία δωματίου ως μεζέ.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας o Chef Μανώλης Γεωργαμνής, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων και τον ευχαριστούμε πολύ.









