Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τις σουπιές για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τις βγάζουμε και κρατάμε το νερό.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε.
Στο νερό που έβρασαν οι σουπιές, μουλιάζουμε το πλιγούρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη σουπιά και τη σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστό σαν φαγητό ή σαν μεζέ σε θερμοκρασία δωματίου.
*Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας o Chef Μανώλης Γεωργαμνής, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων και τον ευχαριστούμε πολύ.
Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου» εδώ.