Σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι. Νηστίσιμη και πεντανόστιμη με πολλά λαχανικά και αρώματα.

Σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι. Νηστίσιμη και πεντανόστιμη με πολλά λαχανικά και αρώματα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
53

Για τις σουπιές

  • 2 σουπιές καθαρισμένες
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κολοκύθι (ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τις σουπιές για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

    Τις βγάζουμε και κρατάμε το νερό.

    Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε.

    Στο νερό που έβρασαν οι σουπιές, μουλιάζουμε το πλιγούρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

    Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη σουπιά και τη σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το πλιγούρι.

    Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε ζεστό σαν φαγητό ή σαν μεζέ σε θερμοκρασία δωματίου.

    *Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας o Chef Μανώλης Γεωργαμνής, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων και τον ευχαριστούμε πολύ.

    Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου» εδώ.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται