Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε.
- Τις κόβουμε σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.
- Μια μια φέτα μελιτζάνας τη βουτάμε σε μπολ με νερό, τη στύβουμε ελαφρά, και τη βουτάμε στο αλεύρι να παναριστεί.
- Την τινάζουμε και την ξαναβουτάμε στο νερό.
- Κατευθείαν τη βάζουμε στο καυτό λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά να ροδίσει και μαλακώσει.
- Έτσι κάνουμε όλες τις μελιτζάνες. Αφού τηγανιστούν τις αφήνουμε σε μία πιατέλα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο.
- Ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να μελώσει και να τραβήξει τα υγρά της.
- Σε μία πιατέλα βάζουμε τις τηγανητές μελιτζάνες, από πάνω ρίχνουμε σε στρώση τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τη λιαστή ντομάτα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τα βότανα.
- Απολαύστε τις μελιτζάνες Θηρασιάς ζεστές.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ. Ρούλα Συρίγου και την ευχαριστούμε πολύ.