Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε νερό.
- Το νερό πρέπει να έχει 5-6 εκ. βάθος μέσα στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ξύδι.
- Βάζουμε το νερό να σιγοβράζει.
- Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά ίσα που να κοχλάζει ελαφρά.
- Σπάμε με προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα σε ένα μπολ το καθένα.
- Με το σύρμα ή με τρυπητή κουτάλα, δημιουργούμε δίνη νερού στην κατσαρόλα ανακατεύοντας κυκλικά το νερό.
- Με τη φορά της δίνης νερού θα βοηθήσουμε το ασπράδι να καλύψει τον κρόκο σωστά.
- Πάμε το μπολ με το σπασμένο αυγό όσο πιο κοντά στο ζεστό νερό γίνεται.
- Αμέσως ρίχνουμε το αυγό.
- Πρώτα πρέπει να πέσει το ασπράδι και μετά ο κρόκος στο κέντρο της δίνης του βραστού νερού.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3′ ακριβώς.
- Με τρυπητή κουτάλα προσεκτικά αφαιρούμε το αυγό σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα επόμενα.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, απαλά ρίχνουμε το ξύδι και ρίχνουμε τα αυγά.
- Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τα αυγά στο νερό να σταθεροποιηθούν μέσα στο ζεστό νερό.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
Tips
- Αυτό που έχει σημασία είναι τα αυγά να είναι ολόφρεσκα.