Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Εκτέλεση
ΚΙΜΑΣ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε για 2-3΄.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας μέχρι να ψηθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.
- Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20′ για να δέσει η σάλτσα.
ΡΥΖΙ
- Το ξεπλένουμε πολύ καλά σε λεπτό σουρωτήρι μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο και άσπρο από το άμυλο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο μέχρι να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.
- Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 5΄.
- Όταν γίνει, το πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Το σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα κιμά και μπόλικο στραγγιστό γιαούρτι.