• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
94

Για το ρύζι

  • 2 φλ. ρύζι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 5 φλ. νερό ( ή ζωμό κότας)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τον κιμά

  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (1 φορά περασμένο στη μηχανή του κιμά)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 συσκ. ντοματάκια (400 γραμ)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τον κιμά

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε για 2-3΄.

    Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας μέχρι να ψηθεί.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.

    Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

    Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20′ για να δέσει η σάλτσα.

    Για το ρύζι

    Το ξεπλένουμε πολύ καλά σε λεπτό σουρωτήρι μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο και άσπρο από το άμυλο.

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο μέχρι να πάρουν βράση.

    Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.

    Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 5΄.

    Όταν γίνει, το πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ανακατεύουμε.

    Το σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα κιμά και μπόλικο στραγγιστό γιαούρτι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται