Εκτέλεση
Για τον κιμά
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε για 2-3΄.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας μέχρι να ψηθεί.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.
Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20′ για να δέσει η σάλτσα.
Για το ρύζι
Το ξεπλένουμε πολύ καλά σε λεπτό σουρωτήρι μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο και άσπρο από το άμυλο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο μέχρι να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 5΄.
Όταν γίνει, το πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Το σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα κιμά και μπόλικο στραγγιστό γιαούρτι.