Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΨΑΡΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΨΑΡΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια χαραγμένα, το σέλερι, τον μαϊντανό, το ψάρι και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε τις πατάτες καθαρισμένες, τα καρότα και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει το ψάρι.
- Αφήνουμε να πάρει βράση.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι για περίπου 25΄ μέχρι να ξεκολλάει η ράχη του ψαριού από το κόκαλο.
- Ένα ψάρι γύρω στο 1 κιλό θέλει περίπου 25 λεπτά βράσιμο. Ωστόσο, θα έχουν βράσει και οι πατάτες και τα καρότα.
- Βγάζουμε με προσοχή το ψάρι σε πιατέλα να κρυώσει. Βγάζουμε τα καρότα και τις πατάτες.
- Κρατάμε το σέλερι στην άκρη κι αφού κρυώσει το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στην Αθηναϊκή.
- Ψιλοκόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε πολύ μικρά καρέ.
- Σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε για άλλη παρασκευή (σούπα, σάλτσα).
- Αφού κρυώσει καλά το ψάρι το καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά και κρατάμε όλο το ψαχνό σε μια μπασίνα.
- Προσθέτουμε την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί, τον αρακά, το σέλερι, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, τον μαϊντανό τις πατάτες και τα καρότα.
- Με μια κουτάλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά όπως την πατατοσαλάτα.
- Κλασικά δίνουμε σχήμα ψαριού στο καθαρισμένο ψάρι και γαρνίρουμε με καρότα αρακά κλπ.
- Είναι πολύ πιο εντυπωσιακό, να βάλετε φύλλα μεσκλάν σε πιατέλα και με τσέρκι 10 εκ. να δώσετε σχήμα στην σαλάτα. Ξεφορμάρετε με προσοχή και γαρνίρετε με φύτρες και ψιλοκομμένο καρότο.
- Στάξτε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.