Υλικά
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ιδανικό μεζές για ούζο, αλλά και εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα μεσα στη μερα. Το χταπόδι περιέχει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας και σε σύγκριση με το κρέας δεν μα επιφορτίζει με τα επικίνδυνα κορεσμένα λιπαρα. Επίσης καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, αλλά και της δυσκολοεύρετης Β-12. Τέλος μας δίνει σίδηρο, μαγνήσιο και σελήνιο, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας. Συνδυάστε το με λίγο πουρέ, πατάτα ή ρύζι και σαλάτα και θα έχετε ένα ισορροπημένο γεύμα.
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα το χταπόδι σε μία κατσαρόλα. Το καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει. Ανάλογα το χταπόδι, από 40΄και πάνω, έως ότου μαλακώσει καλά.
- Το στραγγίζουμε (κρατάμε το ζουμί του) και αφού κρυώσει το ψιλοκόβουμε ή το αλέθουμε στο μπλέντερ. Το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο ζουμί που έβραζε το χταπόδι. Το στύβουμε καλά και το τρίβουμε σε ψίχουλα μέσα στον κιμά του χταποδιού.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατίζουμε με προσοχή, γιατί το φρέσκο χταπόδι έχει αρκετό αλάτι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αν η ζύμη είναι αραιή προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
- Πλάθουμε μικρούς χταποδοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε και τους ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.