Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε καλά το χοιρινό μας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού για 5-6’, να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4’. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για μισό λεπτό.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και νερό ίσα που να σκεπαστεί το κομμένο κρέας μας σε μερίδες.
- Σκεπάζουμε το χοιρινό και σιγοβράζουμε να μαλακώσει για 45’.
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στο χοιρινό.
- Κόβουμε τα κοτσάνια του μαϊντανού, τα δένουμε αφού τα πλύνουμε και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
- Σιγομαγειρεύουμε γύρω στα 40 λεπτά. Αν τα φασολάκια είναι τρυφερά και λεπτά ή καταψυγμένα μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό με φασολάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να μην λιώσουμε τα τρυφερά λαχανικά.
- Το φαγητό μας στο τέλος δεν πρέπει να έχει ζουμιά, πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Η σάλτσα του να είναι δεμένη και πυκνή και το κρέας με τα φασόλια να έχει μελώσει.
- Προς το τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακινούμε από τα χερούλια την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να σταθεί στην κατσαρόλα για 15 λεπτά να καταλαγιάσει ο βρασμός και μετά σερβίρουμε.
- Ένα από τα πιο νόστιμα λαδερά φαγητά! Μπορείτε να προσθέσετε πατάτες, καρότα και αρακά αλλά είναι πεντανόστιμο και χωρίς άλλα υλικά!