Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά το χοιρινό μας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού για 5-6’, να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4’. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για μισό λεπτό.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και νερό ίσα που να σκεπαστεί το κομμένο κρέας μας σε μερίδες.
Σκεπάζουμε το χοιρινό και σιγοβράζουμε να μαλακώσει για 45’.
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στο χοιρινό. Διαβάστε όλα τα μυστικά για να καθαρίσετε σωστά και να συντηρήσετε τα φρέσκα φασολάκια.
Κόβουμε τα κοτσάνια του μαϊντανού, τα δένουμε αφού τα πλύνουμε και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
Σιγομαγειρεύουμε γύρω στα 40 λεπτά. Αν τα φασολάκια είναι τρυφερά και λεπτά ή καταψυγμένα μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό με φασολάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να μην λιώσουμε τα τρυφερά λαχανικά.
Το φαγητό μας στο τέλος δεν πρέπει να έχει ζουμιά, πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Η σάλτσα του να είναι δεμένη και πυκνή και το κρέας με τα φασόλια να έχει μελώσει.
Προς το τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακινούμε από τα χερούλια την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σταθεί στην κατσαρόλα για 15 λεπτά να καταλαγιάσει ο βρασμός και μετά σερβίρουμε.
Ένα από τα πιο νόστιμα λαδερά φαγητά! Μπορείτε να προσθέσετε πατάτες, καρότα και αρακά αλλά είναι πεντανόστιμο και χωρίς άλλα υλικά!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές με φασολάκια μπορείτε να δοκιμάσετε τα φασολάκια με μοσχαράκι κοκκινιστό ή τα φασολάκια σαλάτα ή και τα υπέροχα φασολάκια χάντρες λαδερά.